Η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας

Στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας για να διαπιστώσουν την κατάσταση των προσφύγων που δοκιμάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρέθηκε κλιμάκιο της «Συνύπαρξις» με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γεν. Διευθυντής της «Συνύπαρξις», Αρχιμ. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης, εκ μέρους του προέδρου της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, συνοδεία στελεχών του Οργανισμού. Τα μέλη του κλιμακίου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής επιτροπής των Εκκλησιών για τους πρόσφυγες κ. Τόρστεν Μόριτς, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επικεφαλής της συνοριοφυλακής, την δήμαρχο της πόλης Hrubieszów κυρία Marta Majewska και με μέλη της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον τρόπο αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών αλλά και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια στήριξης των προσφύγων. Ο π. Παντελεήμονας μετέφερε την βούληση της Εκκλησίας της Ελλάδος να συνδράμει με κάθε τρόπο στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται και παρουσίασε τα προγράμματα που υλοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω του Οργανισμού «Συνύπαρξις».

Κατά τις συναντήσεις υπογραμμίστηκε η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως έχει εκφραστεί από τον Αρχιεπίσκοπο από την έναρξη του πολέμου, να φιλοξενηθούν στις δομές της Εκκλησίας οι Ουκρανοί που πλήττονται. Ιδιαίτερα δε, το κλιμάκιο της Εκκλησίας της Ελλάδος διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμη να δεχτεί τα ορφανά προσφυγόπουλα οποτεδήποτε ζητηθεί, έχοντας σε ετοιμότητα όλες τις υποδομές και τους ανθρώπους της.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}