Image module
Από το 2020 η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ επέκτεινε τη δραστηριότητα της στον τομέα της παιδικής προστασίας μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρων φιλοξενίας για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά.
Τα Κέντρα αυτά λειτουργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις ορισθείσες από τις αρμόδιες αρχές προδιαγραφές και παρέχουν μέσω έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο την κάλυψη τόσο των βασικών αναγκών των παιδιών (σίτιση, στέγαση, εκπαίδευση, υγεία) όσο και  την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, την προετοιμασία τους για την ενηλικίωση και την αυτονόμηση και  τη διευκόλυνση της ομαλής κοινωνικής τους ένταξης.
Την παρούσα περίοδο, η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ λειτουργεί 4 Κέντρα Φιλοξενίας (3 στην Αττική και 1 στη Θεσσαλονίκη) με συνολική δυναμικότητα 118 ασυνόδευτους ανήλικους.
Ειδικότερα τα Κέντρα αυτά λειτουργούν στο πλαίσιο των κάτωθι προγραμμάτων:
– Επιχορήγηση Ν.Π. ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ για την υλοποίηση του έργου “Λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) ΘΗΡΑΣ στην ΑΘΗΝΑ” ( κωδ. ΟΠΣ: 6016502)
– Επιχορήγηση Ν.Π. ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ για την υλοποίηση του έργου “Λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) ΝΙΚΑΙΑΣ στη ΝΙΚΑΙΑ” (κωδ. ΟΠΣ: 6016503)
– Επιχορήγηση Ν.Π. ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ για την υλοποίηση του έργου “Λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) ΔΕΡΙΓΝΥ στην ΑΘΗΝΑ”(κωδ. ΟΠΣ:  6016500)
–  Επιχορήγηση Ν.Π. ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ για την υλοποίηση του έργου “Λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (ΚΦΑΑ) ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ στο ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ” (Κωδ.ΟΠΣ: 6016504)

Οι δομές χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Πρόγραμμα Ελλάδος- Ταμείο Ανάπτυξης Μετανάστευσης και Ασύλου”

Ο κανονισμός θεσπίζει το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, το οποίο επιδιώκει να συμβάλλει στην αποδοτική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και να βοηθήσει στην υλοποίηση, ενίσχυση και ανάπτυξη της κοινής πολιτικής για το άσυλο και της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο κανονισμός που δημιουργεί το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) 2021-2027 είναι ένας από τους πολλούς κανονισμούς που θέσπισε η ΕΕ στον τομέα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι εξής:

  • ο κανονισμός (ΕΕ) 2021/1148 για τη θέσπιση, ως μέρους του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων, του Μέσου Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων (βλέπε σύνοψη
  • ο κανονισμός (ΕΕ) 2021/1149 για τη θέσπιση του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (βλέπε σύνοψη).

Το ταμείο έχει τέσσερις ειδικούς στόχους:

  • ενίσχυση και ανάπτυξη του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής του διάστασης·
  • ενίσχυση και ανάπτυξη της νόμιμης μετανάστευσης προς τα κράτη μέλη της ΕΕ, που περιλαμβάνει προώθηση της ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης·
  • συνεισφορά στις προσπάθειες αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης και ενίσχυση της ασφαλούς και αξιοπρεπούς επιστροφής και επανεισδοχής·
  • ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών.

Τρέχοντα Προγράμματα 

Λεπτομέρειες