Συμμετοχή του ΚΣΠΜ-ERP σε εκδήλωση για ασυνόδευτους ανηλίκους στη Γαλλία

Στις 08-03-2019 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bischwiller της Γαλλίας εκδήλωση με θέμα “Παιδιά σε εξορία” που πραγματεύτηκε το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούμενων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εν λόγω εκδήλωση, έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Ενορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Στρασβούργου από κοινού με τη δημοτική αρχή της πόλης.

Εκ μέρους του ΚΣΠΜ-ERP συμμετείχε ο δικηγόρος Γιώργος Παπαδημητρίου μέλος της Νομικής Υπηρεσίας, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση σχετικά με τους ασυνόδευτους ανηλίκους στην Ελλάδα καθώς και τα προγράμματα νομικής και κοινωνικής υποστήριξης του φορέα επικεντρώνοντας στις δράσεις που αφορούν την ευάλωτη αυτή ομάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η κ. Francoise Lauritzen, παλαιό μέλος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία αναφέρθηκε στη δράση της Ύπατης Αρμοστείας ιδιαίτερα όσον αφορά στους ασυνόδευτους ανηλίκους σε παγκόσμιο αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο τέλος των δύο τοποθετήσεων το μουσικό σχήμα “Εν χορδαίς” παρουσίασε τραγούδια που πραγματεύονταν το ζήτημα της εξορίας.

Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εκ νέου στις 09-03-2019 στο Στρασβούργο, υπό την αιγίδα της Ενορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Ενορίας της Καθολικής Εκκλησίας, της Ενορίας της Προτεσταντικής Εκκλησίας, της οργάνωσης ΑCAT και της Ελληνικής Κοινότητας του Στρασβούργου.

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}