Συνάντηση με τη συμπρόεδρο των Οικολόγων – Πράσινων

Σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στα γραφεία μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Γενικού Διευθυντή αρχ. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη και της Διευθύντριας Κοινωνικών και Νομικών Υπηρεσιών της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ κ. Αθανασίας Κοτσιάτου με τη συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων κ. Κατερίνα Ανδρικοπούλου – Σακοράφα. Σκοπός της επισκέψεως ήταν να συζητηθούν απόψεις και σκέψεις γύρω από το προσφυγικό στην Ελλάδα, ιδίως όπως αυτό μπορεί να διαμορφωθεί μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως επισημάνθηκε αρχικά στην προσκεκλημένη μας, στο επίκεντρο των δράσεων μας είναι ο άνθρωπος· ειδικότερα η έμπρακτη και χωρίς διακρίσεις βοήθεια σε όποιον την έχει ανάγκη. Με αυτή την αρχή, όπως σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής, ξεκίνησαν πριν δεκαετίες οι ανθρωπιστικές δράσεις νομικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ, προς τους παλιννοστούντες, τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο. Με την ίδια -επίσης- συνεχίζει ο φορέας τα τελευταία χρόνια να παρέχει πολύπλευρη στήριξη σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας μας, με τη βοήθεια εξειδικευμένων επαγγελματιών, με στόχο την ομαλή ένταξη των παιδιών μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και αν παραστεί ανάγκη η Εκκλησία θα είναι δίπλα και θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε ορφανά παιδιά από την Ουκρανία.

Η κ. Ανδρικοπούλου – Σακοράφα αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή και την Διευθύντρια Κοινωνικών και Νομικών Υπηρεσιών για το έργο που επιτελείται εδώ κάτω από δύσκολες συνθήκες, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί κάποια δομή μας και να οργανωθούν από κοινού δράσεις περιβαλλοντολογικής και όχι μόνο ευαισθητοποίησης.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}