Image module
ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πρόγραμμα “Δημιουργία και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων και Μεταναστών”

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ από τον Απρίλιο του 2020 ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνοδεύτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και εθνικούς πόρους.

Στεγασμένες σε κατάλληλους χώρους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την άνεση των παιδιών, οι δομές είναι στελεχωμένες με πάνω από 100 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι παρέχουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους 200 ανηλίκους φιλοξενούμενους.

Οι υπηρεσίες αφορούν τόσο στην κάλυψη των βασικών αναγκών των ανηλίκων (στέγαση, σίτιση, νομική υποστήριξη, υγεία, εκπαίδευση) όσο και στην ψυχοκοινωνική στήριξη και την προετοιμασία για αυτονόμηση και κοινωνική ένταξη. Οι βασικές κατευθύνσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών αναφέρονται στην ασφάλεια και προστασία της ανηλικότητας, την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, την ωρίμανση ώστε να είναι σε θέση να ασκεί συνειδητά τα δικαιώματά του και τελικά, την χειραφέτησή του με τρόπο αμοιβαία επωφελή για το ίδιο αλλά και την κοινωνία υποδοχής.

Παλαιά Προγράμματα 

Λεπτομέρειες