Image module
ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πρόγραμμα «Rebuild our Lives – legal aid for refugees in Athens»

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 το Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων & Μεταναστών-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων υλοποίησε το έργο “Rebuild our Lives – legal aid for refugees in Athens” με την υποστήριξη της Diakonie Katastrophenhilfe.

Η περίοδος υλοποίησης του προγράμματος ήταν από 1/09/2017 έως 31/12/2018. Ο γενικός σκοπός του προγράμματος ήταν να συμβάλει στην εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για ευάλωτες περιπτώσεις αιτούντων άσυλο και προσφύγων, παρέχοντας τους νομική και κοινωνική βοήθεια που αποβλέπει στο εκ νέου χτίσιμο της ζωής τους.

Το πρόγραμμά μας αποσκοπούσε συγκεκριμένα στην παροχή νομικής και κοινωνικής υποστήριξης ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Ο ειδικότερος στόχος ήταν η βελτίωση της κατάστασης των αιτούντων άσυλο/προσφύγων αναφορικά με τα νομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Το πρόγραμμα στόχευε να εξυπηρετήσει συνολικά 400 άτομα παρέχοντας τους υπηρεσίες νομικής συνδρομής και 200 άτομα τα οποία επρόκειτο να λάβουν κοινωνικές υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Επιπλέον στόχος του προγράμματος ήταν η στήριξη των εργαζομένων που στελεχώνουν το Κέντρο μας μέσω ομάδων ευαισθητοποίησης και εποπτείας από ψυχολόγους ειδικευμένους στην ομαδική ψυχοθεραπεία και τραυματοθεραπεία (EMDR) με σκοπό μεταξύ άλλων την αποφόρτιση του στρες και την πρόληψη δευτερογενούς τραυματισμού.

Παλαιά Προγράμματα 

Λεπτομέρειες