Επίσκεψη στο μουσείο SEIKILO

Παιδιά που είναι μέλη του τμήματος εκμάθησης κιθάρας σε μια από τις δομές μας, μαζί με τους συνοδούς τους, επισκέφθηκαν το Διαδραστικό Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων SEIKILO MUSEUM.
Με την αναλυτική ξενάγηση του υπεύθυνου επικοινωνίας κ. Θεόδωρου Κουμαρτζή και την βοήθεια του διερμηνέα μας, τα παιδια έμαθαν για την κατασκευή των οργάνων. Είδαν και δοκίμασαν να παίξουν με διαφορετικούς τύπους αρχαίας λύρας (Χέλις, Βάρβιτος, Σαμβίκι, Πανδούρο κ.α.) και φυσικά την αρχαία κιθάρα η οποία χρονολογικά εμφανίζεται στον χρυσό αιώνα!
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θεόδωρο Κουμαρτζή για την επιμόρφωση και την φιλοξενία!

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων και Μεταναστών” με χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}