Η παράσταση αρχίζει

Μια υπέροχη παράσταση Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παιδιά που φιλοξενούνται σε δομή μας, με τη βοήθεια του συνεργάτη μας, γνωστού καραγκιοζοπαίχτη κ. Μπάμπη Κωστιδάκη.

Κατά την προετοιμασία τα παιδιά συμμετείχαν στο στήσιμο της σκηνής, του φωτισμού και του ηχοσυστήματος ακολουθώντας τις οδηγίες του υπευθύνου της παράστασης. Η αίθουσα γέμισε με καθίσματα, τα φώτα έκλεισαν και η παράσταση ξεκίνησε.

Με τις πρώτες νότες της γνωστής μουσικής του καραγκιόζη τα παιδιά άρχισαν να χειροκροτούν και να κρατάνε το ρυθμό. Στη διάρκεια της παράστασης συμμετείχαν ενεργά απαντώντας και βοηθώντας τον καραγκιοζοπαίχτη στη διεξαγωγή της ιστορίας. Με γέλια και φωνές παρακολούθησαν όλη την παράσταση. Στο τέλος ο υπεύθυνος έβαλε τα παιδιά πίσω από τη σκηνή για να δούνε τον τρόπο που παίζει: είδαν τις φιγούρες, είδαν πως δημιουργούνται οι ήχοι ( πχ πως δημιουργείται ο ήχος της σφαλιάρας), από τι υλικό είναι φτιαγμένες οι φιγούρες και τα σκηνικά. Βοήθησαν και στο ξεστήσιμο της σκηνής ευχαριστώντας τον κο Κωστιδάκη για αυτήν την όμορφη στιγμή.

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}