Συμμετοχή του Κέντρου στο Migration Learning Exchange στη Washington (27/4-2/5/2019)

To Κέντρο, μέσω της κ. Μάρως Πάτρη, δικηγόρου και μέλους της νομικής μας ομάδας, είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σεμινάριο Migration Learning Exchange (MLE) που πραγματοποιήθηκε στην Washington D.C. των Η.Π.Α από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 2 Μαΐου 2019, με βασικό σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και πρακτικών μεταξύ faith based οργανισμών που ασχολούνται με θέματα προστασίας των μεταναστών και των προσφύγων και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Στο σεμινάριο, που ήταν μια πρωτοβουλία της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης «Social Change Initiative» με έδρα το Belfast της Β. Ιρλανδίας, σε συνεργασία με το ανεξάρτητο ιδιωτικό ίδρυμα επιχορηγήσεων «Unbound Philanthropies» με έδρα την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, συμμετείχαν 14 faith based οργανώσεις από τις Η.Π.Α ενώ το παρακολούθησαν 12 εκπρόσωποι αντίστοιχων οργανισμών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις παροχής βιώσιμης αλληλοβοήθειας, υποστήριξης και συνδρομής σε προσφυγικό πληθυσμό που αναπτύσσονται από οργανισμούς χριστιανικών δογμάτων και κοινωνιών στις ΗΠΑ. Παρουσιάστηκαν επίσης  ενέργειες συνηγορίας προς τον Κοινοβούλιο και την διοίκηση των ΗΠΑ με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος στην οικογενειακή επανένωση και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών, αλλά και την υποστήριξη της μετεγκατάστασης και της ένταξη των προσφύγων.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επιτόπια ημερήσια επίσκεψη στο Lancaster της Pennsylvania, σε κέντρο επανεγκατάστασης προσφύγων του Church World Service, ενός συνεργατικού οργανισμού 37 faith based οργανώσεων ο οποίος και φιλοξένησε τη συνάντηση. Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Κέντρο Πόρων για την μετανάστευση (Immigration Resource Center) του York της Pennsylvania, το οποίο, μεταξύ άλλων, παρέχει δωρεάν νομική συνδρομή σε αιτούντες άσυλο και μετανάστες που τελούν σε διοικητική κράτηση.

Τέλος, το σεμινάριο χαιρέτισε ο αντιπρόσωπος Emmanuel Cleaver, Πάστορας της Ηνωμένης Εκκλησίας των Μεθοδιστών και μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων των Η.Π.Α.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}