Συνάντηση με νέα Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Προέδρου του Κέντρου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα με τη νέα Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου μας Αρχ. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης και ο επιστημονικά υπεύθυνος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Δ. Ανυφαντάκης, ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη την κ. Βούλτεψη για τα νέα της καθήκοντα ανέπτυξε εκτενώς τις δράσεις που πραγματοποιεί το Κέντρο μας σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατόπιν ο Γενικός Διευθυντής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αναφύονται καθημερινώς στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και στην επιθυμία του Κέντρου να συμβάλει στην ομαλή ένταξη των νέων αυτών παιδιών στην ελληνική κοινωνία. Από την πλευρά της η κ. Υφυπουργός αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την Εκκλησία της Ελλάδος για την αποτελεσματική και ουσιαστική συνεισφορά στο σημαντικό αυτό ζήτημα, ανέλυσε τις προτεραιότητες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφορικά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο επιτελούμενο έργο.

Με το πέρας της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος πρόεδρος αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κ. Υφυπουργό δήλωσε ότι μέσω της συχνής επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς η Εκκλησία της Ελλάδος θα συνεχίσει να συνδράμει στο μέτρο του δυνατού στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος και ότι προσβλέπει στην αμέσως επόμενη συνάντηση να υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούν να ανακοινωθούν.

 

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}