Συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Κέντρου μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συνοδευόμενος από τον Γενικό διευθυντή του Κέντρου Παν/τατο Αρχιμ. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη. Στη συνάντηση παρέστησαν επιπλέον εκ μέρους του Υπουργείου ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο ειδικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Κωνσταντίνου.

Σ΄αυτή επαναβεβαιώθηκε η διάθεση τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και της Ελληνικής πολιτείας σε θέματα που αφορούν τα ανήλικα προσφυγόπουλα και έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος φιλοξενίας ανηλίκων. Ο κ. Υπουργός αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική Επικράτεια καθώς και για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ του Κέντρου και στελεχών του Υπουργείου αναφορικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν για την προστασία των ασυνόδευτων.

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}