Επίσκεψη του Πρέσβη της Ελβετίας σε δομή της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ

Τον Εξοχώτατο Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan Estermann είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε σήμερα κατόπιν της επιθυμίας του να επισκεφθεί μία από τις δομές μας, συνοδευόμενος από τον κ. Tobias Schläpfer, Επικεφαλής του Ελβετικού Γραφείου Συνεισφορών, τον κ. Κωνσταντίνο Μουρτεζά, Υπεύθυνος Εθνικού Προγράμματος και την κα Ιωάννα Θανάσης, Ακόλουθος της Πρεσβείας.

Τους υψηλούς μας επισκέπτες υποδέχθηκε ο Γενικός μας Διευθυντής Αρχ. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης μαζί με ομάδα των υπαλλήλων της δομής και αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης σημείωσε ότι φιλοσοφία της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι να δημιουργεί χώρους που θα δίνουν την αίσθηση ενός ασφαλούς σπιτικού μέσα στο οποίο τα παιδιά θα γιατρέψουν τα τραύματα του παρελθόντος.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με μία εγκάρδια και εις βάθος συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας τόσο ο Γενικός Διευθυντής όσο και τα στελέχη της δομής ενημέρωσαν τους επισκέπτες μας για το τρόπο λειτουργίας της, τις δραστηριότητες των παιδιών αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Από τη μεριά του ο κ. Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του τόσο για το επιτελούμενο έργο όσο και για την ίδια την δομή η oποία προσφέρει στα παιδιά μία ολοκληρωμένη φροντίδα. Εξέφρασε δε την επιθυμία, και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της Ελβετικής Συνομοσπονδίας με την ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ, να αναζητήσει τρόπους να ενισχυθούν τα προγράμματα δραστηριοτήτων των παιδιών.

Ο Γενικός Διευθυντής ευχαριστώντας θερμά τόσο τον εξοχότατο κ. Πρέσβη όσο και τα μέλη της συνοδείας του για τα θερμά τους λόγια αλλά και για την διάθεση ακόμα μία φορά να ενισχυθεί το έργο μας, τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα ενώ παρέλαβε εκ μέρους των επισκεπτών μας για τα παιδιά μας αναμνηστικά καπέλα.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για περισσότερα!

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα Ελλάδας – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2021-2027»

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}