Επίσκεψη μελών της Kerk in Actie στη Συνύπαρξις

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την οργάνωση της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Ολλανδίας Kerk in Actie, ο Γενικός της Διευθυντής κ. Jurjen de Groot και ο κ. Karel J.F. Jungheim συνοδευόμενοι από συνεργείο της ολλανδικής τηλεόρασης πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στα γραφεία και σε δομή φιλοξενίας της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ στις 11 και 12 Ιουλίου 2022. Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση της ολλανδικής κοινής γνώμης μέσα από ειδικό αφιέρωμα της ολλανδικής τηλεόρασης στη δράση μας και την κοινή μέριμνα των δύο οργανώσεων να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου την ολλανδική αποστολή καλωσόρισε στα γραφεία μας στην Αθήνα ο Γενικός Διευθυντής της Συνύπαρξις Αρχ. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης. Ο ίδιος στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τη σημασία τέτοιων συνεργασιών για την ευόδωση των προσπαθειών μας να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά που από πολύ νεαρή ηλικία γνώρισαν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες και τις οικογένειες τους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πολυσχιδές ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ, προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, ενώ παράλληλα ανταλλάχθηκαν μεταξύ των κλιμακίων των δύο οργανώσεων πολύτιμες απόψεις, εμπειρίες και γνώσεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου η ολλανδική αποστολή επισκέφθηκε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το έργο που επιτελείται. Εκεί μετά τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλασσε ο Γενικός Διευθυντής της Συνύπαρξις και το προσωπικό, οι προσκεκλημένοι μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους και να συνομιλήσουν με το προσωπικό. Επίσης, τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου πήραν συνεντεύξεις από τον Γενικό Διευθυντή και εργαζόμενους ενώ τράβηξαν πλάνα από τη ζωή στη δομή. Στη συνέχεια, ανταλλάχθηκαν συμβολικά δώρα ενώ οι προσκεκλημένοι μας γευμάτισαν μαζί με το προσωπικό και τα παιδιά.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}