Συμμετοχή δομής μας στο φεστιβάλ «Connected We Stand»

Το πολυθεματικό φεστιβάλ εθελοντισμού για νέους, «Connected We Stand» Festival, έδωσε ζωή στην κοινωνία των πολιτών σε μια γιορτή για τον εθελοντισμό, την προσφορά και την Ειρήνη. Νέοι, εθελοντές και θεατές ένωσαν τις δυνάμεις τους σε παράλληλες δράσεις για την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα σχετικά με την αλληλεγγύη, την ενεργή συμμετοχή και την αλλαγή νοοτροπίας μέσα από καθημερινές πράξεις. Όλες οι δράσεις, όπως τα Φεστιβάλ κοινωνικού χαρακτήρα, έχουν καταλυτικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή και δημιουργούν δεσμούς και συνδέσεις με το ανθρωπιστικό μας υπόβαθρο, με όλα όσα μας κάνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Τα παιδιά μας, μαζί με τους συνοδούς τους, συμμετείχαν στο εν λόγω φεστιβάλ. Εκεί, έγινε ενημέρωση σε αρκετό κόσμο σχετικά με τη λειτουργία των δομών του Φορέα και του “σπιτιού” στη Θεσσαλονίκη. Με την παρουσία τους μας τίμησαν η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Βούλτεψη και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, οι οποίοι ενημερώθηκαν επίσης για τον Φορέα.

Τα παιδιά μας ετοίμασαν ένα workshop με τη βοήθεια της ψυχοκοινωνικής ομάδας μας, το οποίο είχε τίτλο “Κανείς δεν είναι μόνος”. Η δράση αυτή αφορούσε την αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο. Μετέπειτα, τα παιδιά μας συμμετείχαν σε δράσεις του Φεστιβάλ όπως δημιουργία παζλ, παρακολούθηση αγώνων taekwondo και συμμετοχή σε γυμναστική μαζί με τις ομάδες, ενώ παράλληλα βρέθηκαν στη σκηνή όπου υπήρχαν DJ και συναυλίες.

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων και Μεταναστών” με χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}