ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης της με ζητήματα παιδικής προστασίας και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, δεν οραματίστηκε απλά χώρους όπου μπορείς να ζεις, αλλά χώρους μέσα στους οποίους θα  μάθεις να χτίζεις τη ζωή σου μετά από μία μακρά περίοδο δοκιμασίας και πόνου.  

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν βίαια, βιώνοντας την πιο σκληρή όψη της ζωής στην πιο ευαίσθητη ηλικία. Ο πόλεμος, ο φόβος, ο ξεριζωμός, ο αποχωρισμός έχουν τραυματίσει τον ψυχισμό τους. Αυτό το τραύμα της προσφυγιάς  προσπαθούμε να απαλύνουμε και να διαχειριστούμε, δημιουργώντας ένα ασφαλές και ζεστό  περιβάλλον. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Μέσα από την εξαιρετική δουλειά του επιστημονικού μας προσωπικού, η τέχνη έχει πολλές φορές αξιοποιηθεί ως ένα  μέσο έκφρασης και θεραπείας, δίνοντας σε ένα μεγάλο αριθμό ανηλίκων την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργία για να επικοινωνήσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων: χαρά, λύπη, ελπίδα, θυμό, αγωνία, απώλεια. Μέσω των τεχνών αποτυπώνουν το πώς βλέπουν τον κόσμο προβάλλοντας ταυτόχρονα με τρόπο αυθόρμητο και φυσικό τα βιώματα και  τις εμπειρίες τους, τα οράματα και τις ελπίδες τους.

 

Η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας που παρουσιάζεται από 6-10 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ταξιδέψει στον κόσμο των παιδιών. Στο χθες και το σήμερα…..

Σας περιμένουμε 

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για περισσότερα!

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα Ελλάδας – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2021-2027»

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}