Ταξίδι πίσω στον χρόνο : Το αξιοθαύμαστο σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης

Ένα από τα αξιοθαύμαστα μουσεία της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν παιδιά και συνοδοί δομής μας. Φυσικά, αναφερόμαστε στο σιδηροδρομικό μουσείο, το οποίο εξέπληξε τα αγόρια μας με τα εντυπωσιακά εκθέματα του.

Το μουσείο αυτό, σαν χρονομηχανή, τοποθέτησε τους επισκέπτες σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο το οποίο ξεκίνησε από το 1885 μέχρι και το σήμερα. Παρατήρησαν μηχανισμούς τρένων που λειτουργούσαν με ατμό, εξαρτήματα εξοπλισμών μηχανών, καθώς και διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τον προηγούμενο αιώνα και που υπήρχαν στο γραφείο ενός σταθμάρχη.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ανδρέα για την εκτενέστατη ξενάγηση των παιδιών μας στους χώρους του μουσείου!

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για περισσότερα!

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων και Μεταναστών” με χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}