Παρουσίαση του θέματος «Φύλο και Σεξουαλικότητα» από τον καθηγητή κ. Κορδούτη σε δομή μας

Εχθές, 02 Απριλίου 2023, ο καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών κ. Παναγιώτης Κορδούτης παρουσίασε τη θεματική «Φύλο και Σεξουαλικότητα» σε παιδιά δομής μας.

Κατά το εισαγωγικό μέρος της παρουσίασης έγινε αναφορά στο πως ορίζεται η σεξουαλική έκφραση και ο σεξουαλικός προσανατολισμός του κάθε ατόμου. Στη συνέχεια o κ. Κορδούτης προχώρησε σε ανάλυση του όρου ΛΟΑΤΚΙ και τις διαφορές στα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου που αυτοπροσδιορίζεται αντίστοιχα, καθώς αναφέρθηκε επίσης στην εξελικτική πορεία που είχαν σε νομικό επίπεδο τα ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα στην Ελλάδα ακόμη και τις αλλαγές που έχουν επέλθει. Τέλος, έγινε λεπτομερή αναφορά στην ανάγκη αποδοχής των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, των δικαιωμάτων που έχουν στην κοινωνία, τις αρνητικές επιπτώσεις που βιώνει ένα άτομο σε ψυχολογικό επίπεδο όταν νιώθει αποξενωμένο από τον κοινωνικό περίγυρο, καθώς και όταν γίνεται αποδέκτης περιθωριοποίησης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Τα παιδιά μας ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στη θεματολογία και συμμετείχαν με πολλές ερωτήσεις και ενδιαφέρον στο τέλος της παρουσίασης. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κορδούτη για την επίσκεψη και την παρουσίαση του στη δομή μας!

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για περισσότερα!

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων και Μεταναστών” με χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}