Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και του Δημάρχου Αθηναίων σε δομή μας

Σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για τα παιδιά, τους εργαζόμενους και τα στελέχη της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ καθώς επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων* του φορέα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ενόψει των εορτών.

Τους υψηλούς επισκέπτες καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, επισημαίνοντας ότι κύριο μέλημα όλων στο φορέα είναι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Να τα βοηθήσουμε, όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του φορέα Αρχιμ. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης παρέχοντας τους ένα ζεστό σπίτι στο οποίο με την αρωγή εξειδικευμένου προσωπικού θα ανακτήσουν την ελπίδα τους και θα αποκτήσουν όλα τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον λόγο του αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή για το έργο που επιτελείται εδώ, υπενθύμισε ότι «η Εκκλησία δεν έχει νόημα έξω από την ζωή του ανθρώπου και στόχος της είναι να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο, το δημιούργημα του Θεού».

Ο κ. Μπακογιάννης με τη σειρά του μίλησε για πράξη αγάπης εκ μέρους της εκκλησίας η οποία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του μίσους, του ρατσισμού και των διακρίσεων. Επίσης βεβαίωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα στηρίζει με κάθε μέσο την εν λόγω προσπάθεια.

Στο πνεύμα των ημερών που διανύουμε, τα παιδιά έδωσαν μια ξεχωριστή νότα τραγουδώντας γιορτινά τραγούδια, ευχήθηκαν σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά ενώ αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος και ο Δήμαρχος μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων και Μεταναστών” με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και εθνικούς πόρους.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}