Ένας αγώνας-παράδειγμα για την δύναμη της θέλησης για ζωή!

Το Σάββατο τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στις δομές της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας έναν αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια! Συνοδοί των παιδιών μας για αυτή την ξεχωριστή ημέρα, ήταν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης και φυσικά το προσωπικό του φορέα.

Σε συνεργασία με την ΕΓΑΑ (Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων), ο αγώνας ΠΑΣΚΑ-Μέγας Αλέξανδρος της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. έλαβε χώρα στο γήπεδο του ΜΕΤΣ. Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη, ο κ. Δημήτρης Ανυφαντάκης και ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, κ. Ηρακλής Μοσκώφ.

Μέσω αυτής της δραστηριότητας, τα παιδιά μας κατανόησαν ότι ανάμεσα μας ζουν αξιόλογοι και αξιοθαύμαστοι άνθρωποι, οι οποίοι παρ’ότι έχουν περιορισμένη κινησιολογική ελευθερία, καταφέρνουν με το θάρρος, το πάθος και την ισχυρή θέληση τους να βγουν νικητές! Αντιλήφθηκαν πως με τη δύναμη της ψυχής τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν υπήρχαν ηττημένοι παρά μόνο νικητές!

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η παρουσία των Ζάκερι, Μπαγκζαμπεχφάρντ, καθώς μιλώντας τα «φαρσί» επικοινωνούσαν με τα παιδιά στη γλώσσα τους. Ο Ιμάν έγινε ο απόλυτος ήρωας της εξέδρας, φωτογραφήθηκε με πολλά προσφυγόπουλα, απόλαυσε και αυτός το ζεστό χειροκρότημα και τις αγκαλιές τους.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για περισσότερα!

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}