Καναδοί και Έλληνες φοιτητές σε δομή μας

Στο πλαίσιο της Ελληνο-Καναδικής συνάντησης με θέμα τον “Ξένο” που πραγματοποιούν το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ και του “Stavros Niarchos Foundation Centre for Hellenic Studies” of the Department of Global Humanities of the Simon Frazer University (SFU) που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη σε μία από τις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ.
Τους φοιτητές και τους συνοδούς καθηγητές υποδέχθηκαν ο Γεν. Διευθυντής της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ Αρχ. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης και η Διευθύντρια Κοινωνικών και Νομικών Υπηρεσιών κ. Αθανασία Κοτσιάτου. Στους επισκέπτες μας αφού έγινε μία αναλυτική παρουσίαση του έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τους πρόσφυγες δια του Οργανισμού μας, αναλύθηκαν εμπεριστατωμένα όλες οι υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής, νομικής και μαθησιακής στήριξης των ανηλίκων ενώ ο Συντονιστής κ. Δ. Ασλάνης παρουσίασε το ημερήσιο πρόγραμμα μίας δομής καθώς και τις δραστηριότητες που ακολουθούν οι ανήλικοι. Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου οι φοιτητές εξέθεσαν τις απορίες αλλά και τις ερωτήσεις σχετικά με το έργο που επιτελείται.  Τους φοιτητές εκ μέρους του Τμ. Κοινωνικής θεολογίας συνόδευαν οι κ.κ. Σ. Δεσπότης, Κ. Κεφαλέα, Α. Μιχαηλίδης και οι Dr. James Horncastle, Dr. Eirini Kotsovili εκ μέρους του SFU.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για περισσότερα!

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργία και λειτουργία Δομών Φιλοξενίας Ασυνοδεύτων Ανηλίκων Προσφύγων και Μεταναστών” με χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}