Ένα αξέχαστο διήμερο χάρη στο πρόγραμμα αθλητισμού και παιχνιδιού “Safe Steps”

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρότυπο πρόγραμμα αθλητισμού και παιχνιδιού σχεδιασμένο για άτομα που έχουν βιώσει τραύμα, το “Safe Steps”, στο πλαίσιο του “Sofia Project” σε συνεργασία με το “Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της βίας”, το “Βήμα Κοινό”  με την ευγενική υποστήριξη του ιδρύματος Ωνάση! Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον απίθανο χώρο του  “Experience Park” στο Ελληνικό, ένα πάρκο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας  μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση. 

Αρχικά οι ανήλικοι εγκλιματίστηκαν στο χώρο του πάρκου, έμαθαν τους κανόνες των δραστηριοτήτων, τον τρόπο επικοινωνίας με τις προπονήτριες -Ψυχολόγους και το δικαίωμα τους να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, αλλά και το δικαίωμα τους να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Σε επόμενη φάση κλήθηκαν να βάλουν τους δικούς του κανόνες και να επιλέξουν τις δραστηριότητες τους.

Έπαιξαν ποδόσφαιρο σε γήπεδο δύο επιπέδων,  όπου διαπίστωσαν τη σημαντικότητα της αποτελεσματικής επικοινωνίας  και της στρατηγικής. Συμμετείχαν στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού, έμαθαν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δυνατότητες του κάθε μέλους της ομάδας, χόρεψαν στα συντριβάνια του πάρκου με παραδοσιακά τραγούδια της χώρας τους και επικοινώνησαν με τις προπονήτριες- ψυχολόγους την κουλτούρα της χώρας τους. Τέλος, έμαθαν να χειρίζονται ένα ιστιοφόρο ξηράς (με ρόδες) κόντρα στον δυνατό άνεμο και να είναι ευέλικτοι στις εναλλαγές του ανέμου που …..τους  άλλαζε τα σχέδια τους συνεχώς!

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και μετά το μεσημεριανό γεύμα τους, ευγενική υποστήριξη της Pizza fan, θαύμασαν Ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια και συζήτησαν για τις αξίες που καλείται ένας αθλητής να υπηρετήσει και τη δύναμη της προσπάθειας, ώστε να μπορέσει να φτάσει το στόχο του.Τα παιδιά επέστρεψαν στη Δομή μας με ένα χαμόγελο.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για περισσότερα!

* H δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα Ελλάδας – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2021-2027»

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://synyparxis.org/wp-content/uploads/2021/03/heade-05-scaled.jpg);background-size: cover;background-position: top center;background-attachment: fixed;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 250px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;}